The Family Tree

Bijzondere uitdaging 
Tijdens de corona periode zijn we een bijzonder uitdaging aangegaan.
We hebben meegedaan aan het 6-weken programma U-Sing-Phone. Een programma waarbij ieder individueel thuis z’n eigen partij moest instuderen, volledig coronaproof dus. In de laatste twee weken kon ieder z’n eigen stempartij op de telefoon inzingen waarna alle inzendingen in de studio tot een mooi geheel zijn gemixt.
De muziekcommissie had voor deze uitdaging het nummer ‘The Family Tree’ van Venice uitgekozen.
Tijdens de eerste drie weken konden we ons richten op het instuderen van de tekst, de beleving ervan en de timing. Vanaf de vierde week was het oefenen met de orkestband, wat in dit geval alleen een gitaaropname betrof. Dirigent Niels Loose zorgde ook nog voor een opname waarop hij ons dirigeerde waardoor je toch het idee had dat je als onderdeel van het koor aan het zingen was.
Wekelijks ontvingen we vanuit de U-Sing-Phone organisatie appjes en video’s met tips om ons naar het eindresultaat te begeleiden. 
Tijdens de laatste twee weken konden de koorleden hun opnames inleveren en daarvan ontvingen we tussentijds korte proefopnames die in de studio al met de muziek samengevoegd waren. Dat klonk al goed, maar het eindresultaat waarbij alle stempartijen zijn samengevoegd klinkt echt geweldig!
Switch mag hier absoluut heel trots op zijn!